Руското министерство на отбраната съобщи, че ръководителят на ведомството Сергей Шойгу

...
Руското министерство на отбраната съобщи, че ръководителят на ведомството Сергей Шойгу
Коментари Харесай

Министрите на отбраната на Русия и Франция обсъдиха Запорожката АЕЦ

Руското министерство на защитата заяви, че ръководителят на ведомството Сергей Шойгу е провел телефонен диалог с френския министър на защитата Себастиан Лекорню за обстановката към Запорожката атомна електроцентрала. Според съветските медии министрите са отбелязали " значимостта на задачата на чиновниците на МААЕ в Запорожката АЕЦ ", съобщава Руската работа на Би Би Си.

Според " Интерфакс " съветското министерство на защитата също е съобщило, че по време на диалога те  са разискали " подготвеност за подпомагане на инспекцията ".

Ръководителят на МААЕ Рафаел Гроси, който възнамерява лично да управлява инспекцията в Запорожката атомна електроцентрала, заяви в " Туитър ", че е разговарял за обстановката в централата с френския президент Еманюел Макрон. Според него срещата с френския водач е била " навременна и целенасочена " и отдадена на " визитата на МААЕ в Запорожката атомна електроцентрала, което ще се състои в близко бъдеще ".

Руски войски окупираха Запорожката АЕЦ още при започване на март. През последните седмици станцията е под постоянен обстрел, като Украйна и Русия се упрекват взаимно за това.

МААЕ договаря с Русия за изпращане на задача от инспектори в атомната електроцентрала, като по-рано представители на окупационните управляващи в района упорстваха такова посещаване да се извърши през територията, следена от съветската войска. След телефонен диалог с френския президент Еманюел Макрон руският водач Владимир Путин се изрече за допустимо най-скорошна инспекция на МААЕ.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР